Bedrukken & Borduren

Borduren en bedrukken van kleding

Wilt u uw bedrijfslogo of tekst op uw kleding hebben staan? Bij ons bent u aan het juiste adres voor alles wat met drukwerk te maken heeft. Weet u niet zeker of u borduring, bedrukken, transfers of zeefdruk wenst? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor ieder textieltype.

Aanlevering logo’s

Logo’s kunt u tijdens uw bestel proces in één van onze webshops uploaden. Dit kan in EPS , PDF of JPG. Opsturen kan ook naar info@huizinghbv.nl U ontvangt van ons altijd digitaal een impressie van het ontwerp. Pas nadat u akkoord heeft gegeven gaan wij verder met de uitvoering.

Bedrijfskleding en de belasting
In de praktijk wordt regelmatig de vraag gesteld wanneer kleding fiscaal als ‘werkkleding’ kan worden aangemerkt. Volgens de fiscale regels worden er twee eisen gesteld: 1. de kleding is bijna alleen maar geschikt om tijdens het werk te dragen, of 2. de kleding is voorzien van één of meer duidelijk zichtbare logo’s met een oppervlakte van tezamen ten minste 70 cm2. Bovendien moet er een zakelijk verband zijn tussen de kleding en de werkzaamheden van de desbetreffende werknemer. Bij een garagebedrijf is bijvoorbeeld een overall wel werkkleding voor de monteur maar niet voor de boekhouder.

Soorten bedrukking

  • Zeefdruk

Bij ons kunt u ook terecht voor het zeefdrukken van uw kleding. Grote aantallen zijn uitermate geschikt voor de zeefdruk.

Bij het zeefdrukken wordt er een stuk fijn gaas over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt, en het ontwerp op de zeef belicht wordt met UV licht.

De aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, waar de inkt doorheen gedrukt wordt zodat het kleding bedrukken kan beginnen.
Men brengt de inkt op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken kleding stuk wordt afgedrukt.
Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt.

  • Transfers

Transfers zijn zeefdruk bedrukkingen op een kunststof drager, met aan de achterzijde een lijmlaag, waardoor de bedrukking niet direct op een kledingstuk hoeft te worden bedrukt.
Hierdoor is het mogelijk om transfers op voorraad te houden, waardoor deze op elk gewenst moment op kleding en textiel kunnen worden geperst.
Transfers zijn zowel verkrijgbaar in 1 kleur als in full